Vi har fått tak i et eksklusivt Aurora-fat

Styret har fått tak i et lite fat fra verdens nordligste destilleri, Aurora Spirit Distillery. Fatet skal trolig tappes i 2021 og vi forventer overbooking på de relativt få flaskene.

Fatet det er snakk om er at 32 liters virgin europeisk eik fra Juan Pino i Spania. Dette fatet ble fylt med Auroras sprit 25. september i 2018.

Gründer Tor Petter Christensen sier at “på så små fat (og spesielt virgin oak) anbefaler vi å ta ut innhold allerede etter tre år. ”

Det blir naturligvis tatt samples og disse blir smakt før endelig beslutning om tapping. Aurora tapper ferdig whisky på 50 centiliters flasker. Når det gjelder uttak, antall flasker, så vet vi ikke det før tapping. Men det blir ikke nok til alle som vil ha.

Styret har besluttet at et lite antall skal kjøpes av Forbundet og forbeholdes årsmøte(r). Med det så får alle muligheten til å smake.

Resten skal det finnes en mest mulig rettferdig fordelingsnøkkel for. Det gjør styret når det har oversikt over interessen. Som vanlig melder klubbene inn interesse via klubbkontaktene sine. Prisen er ikke fastsatt, men forvent pris på 800 kroner pluss/minus.

2 thoughts on “Vi har fått tak i et eksklusivt Aurora-fat”

  1. Da er fristen for å melde interesse passert. Vel 20 klubber har meldt sin interesse for denne tapningen. Styret har besluttet at alle får én flaske. Resten av flaskene fordeles basert på klubbenes medlemstall; de største klubbene får flere flasker.

  2. For de fleste av oss så ble det Norgesferie i sommer og et par av oss i Malt Whisky Norefjell besøkte Aurora spirit distillery i Lyngen. Destilleriet ligger i naturskjønne omgivelser og er veldig innbydende. Kompakt og koselig. Liten bar med servering, hvor det passer fint å ta seg en pause. Vi ble med på en liten rundtur og fikk en liten innføring i hva som lages og hvordan det gjøres. Whiskyen lagres i gamle natobunkere og turen ble avsluttet med en liten smaking. Her prøvde vi den første whiskyen de har gitt ut Niflheim og vi fikk også prøve Nidavellir som først ble gitt i november. Vi vil absolutt anbefale å ta turen dit, kan bruke Tromsø som utgangspunkt. Det er også mulig å overnatte i noen veldig fine hytter rett ved destilleriet. Vi har veldig trua på Aurora, verdt et besøk:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *