Til Aberdeen og deromkring

Her kommer en oppsummering av Air Mhisg sin whiskytur i 2023.

Som i fjor gikk turen til praktiske Aberdeen. Et strålende utgangspunkt for å utforske litt whisky, spesielt hvis du har sjåfør. Det hadde vi selvsagt ordnet og DeeMac stod klar på flyplassen da vi landet.

Første stopp på fredagen var Glendronach. Ingen av medlemmene hadde vært her før. Her hadde de en velutrustet bar som vi fikk testet før omvisningen startet. Omvisningen var ikke veldig spennende. Gjennomgående forbudt å ta bilder. Mesteparten av omvisningen foregikk utendørs. I tillegg fikk vi all informasjon simultan oversatt til kinesisk.

Smakingen vi hadde booket i etterkant av omvisningen var betraktelig mye bedre. En sherry masterclass der vi startet med å smake PX og Oloroso sherry. Så fulgte 4 Glendronach fra PX og/eller Oloroso fat. Her skulle vi prøve å identifisere de forskjellige fatene. Veldig lærerik og spennende smaking.

Nå var sjåføren klar til å kjøre oss til Glen Garioch, her hadde halvparten av medlemmene vært før (2019). Det la ingen demper på omvisningen, her hadde det skjedd mye de siste årene. Vi var veldig heldig med guiden vår, som hadde bodd mange år i Stavanger og snakket helt ok norsk. Heidi var et fyrverkeri og gjorde opplevelsen ekstra trivelig.

Etter omvisningen hadde de organisert en spesiell Masterclass for oss «a rare pair». Dette er en paring av 4 Glen Garioch med lokalt produserte oster. Dette var skikkelig bra med mange spennende smaker. Eneste jeg vil trekke Glen Garioch for er at de ikke har bar i besøkssenteret. (Men vi hadde vel egentlig fått nok.)

Lørdagen hadde vi reservert bord med custom flight hos Aberdeen Whisky Shop i deres fantastiske nye tasting room. Vi måtte selvsagt en tur innom «The Grill» på veien. Det er jo obligatorisk. Her fikk vi en runde med en behagelig Glen Allachie 15.

Vel fremme på Aberdeen Whisky Shop ble vi møtt av Sofia, Nick og Kasia. Det er jo like hyggelig hver gang, en fantastisk gjeng med veldig mye kunnskap. Vi hadde på forhånd bedt dem sette sammen en flight som ikke var på menyen. Helst noe vi sannsynligvis ikke har smakt før. Her hadde de truffet innertier. Ingen av medlemmene hadde smakt dette før. Menyen er avbildet for de som er interesserte. Kan røpe at Ardbeg Lord of the Isles 25 vare en unison favoritt.

Vi fulgte opp denne flighten med min favoritt fra menyen, Islay Bog Monsters. Dette er en veldig fin flight hvis du liker litt fyr i peisen.

Som en avslutning fikk resten av gjengen smake en GAMMEL blend som jeg hadde smakt tidligere. En blend der eldste whisky var fra 1914 og yngste

fra 1929. Helt uten særpreg, men veldig kult å prøve.

Vi bodde denne gang på Sandman og vil anbefale alle å ta en tur innom dere whisky lounge. Her har de mange spennende single casks. Denne er dessverre kun åpen fredager og lørdager 20-00.

Hovedmålet med turen var uansett å hente hjem flasker fra klubbens første og muligens siste egne tapping. En 4 år gammel Tullibardine fra en Octave redwine cask.

Vi hadde en strålende tur der vi fikk smakt mye spennende whisky. Nå må vi starte planleggingen av beste års tur. Forslag til destinasjon mottas med takk.

One thought on “Til Aberdeen og deromkring”

  1. Artig at dere deler fra turen deres. En inspirasjon:) Vi har også gode minner fra Glen Garioch og Glendronach også. Ellers så er jo de fleste destinasjoner i Skottland fristende, men en tur til Orkenøyene kan anbefales hvis dere ikke har vært der;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *