Storveis Campbeltown-festival

Malt Whisky Norefjell nådde nok en milepæl da klubben besøkte årets festival i Campbeltown. Her deler de noen inntrykk.

Malt Whisky Norefjell  er en liten whiskyklubb hvor noen av oss reiser årlig til Skottland. Vi prøver å oppleve så mye av Skottland som mulig og har besøkt, Orkneyøyene, Mull, Arran, Islay, Pitlochry, Nord-Skottland og selvfølgelig store deler av Speyside.

I år var turen kommet til Campbeltown og årets festival. Det å reise på festival er med litt blanda følelser. Mye som skjer og møter mange likesinnede, rett og slett mye hyggelige folk fra forskjellige land, men samtidig kamp om billettene og man får kanskje ikke oppleve akkurat de events man ønsker og utforske/komme nærmere innpå destillerier.

Dag 1

Vi ankom Edinburgh og derfra hadde vi booket minivan og som tok oss videre på ferden mot Campbeltown. Når vi passerere Inverary så er det alltid obligatorisk med et besøk på Loch fyne whiskies og noen prøvesmakinger.

Vi gikk glipp av åpen dag på Glen Scotia, men hadde billetter til deres whisky middag på Ugadale hotell. Vi ble møtt av en som spilte sekkepipe og det ga oss en god start. Dette ble en veldig hyggelig kveld med god mat, mange gode whiskyer og kvelden ble avsluttet med bål og noe godt i glasset ut mot havet.

Dag 2

Springbank open day. Springbank var vel det destilleriet vi hadde gledet oss mest til å besøke. På Cinderella whisky fair i februar så var vi på en tasting med Springbank og det gjorde at vi gledet oss enda mer.

Det første som møtte oss på destilleriet var en rimelig lang kø for å fa tak i festivalflaskene. Etter ca 1 time i kø så var flaskene sikret:) Årets flasker var en Hazelburn 21, Springbank 8 og Longrow 15.

Kvaliteten på det som lages på Springbank er utvilsomt bra og det at det gir mye tilbake til lokalsammfunnet og ansetter mye folk er viktig i en verden hvor folk blir erstattet av roboter:(

Denne dagen møtte vi også en gjeng med hyggelig dansker fra Whisky Lounge Esbjerg, noe som resulterte i en relativt fuktig avslutning på kvelden.

Dag 3

Glengyle open day. Vi valgt å starte dagen med et lite besøk på Glen Scotia hvor vi hadde en dunnage tasting med Iain Macallister. Her fikk vi smake flere whiskyer rett fra tønna. Glen Scotia var lite og veldig trivelig. I løpet av middagen med dem og smakingen på destilleriet så fikk vi prøvd mange og ble absolutt imponert av hva de holder på med.

Videre gikk turen bort til Glengyle. Kun en liten spasertur. Her hadde vi bestilt en Cadenhead Warehouse tasting og her igjen ble det smaking rett fra tønna. Noe vi setter pris på:) Noe eget å kose seg med whisky omgitt av utallige tønner.

Dag 4/5

Lørdagen skjedde det ikke mye i Campbeltown og da hadde også regnet ankommet og vi tok en rolig dag.

Søndagen tok vi oss tilbake i retning Edinburgh. Vi hadde god tid denne dagen og hadde bestemt oss for å besøke Lindores Abbey. Et nytt destilleri i Newburgh i Fife. Her har vi kjøpt en liten tønne på 50 liter. Akkurat passe størrelse for oss som er kun fire som reiser rundt.

Det er mye som skjer i whisky verdenen og det har blitt enda flere steder å besøke. Dette var et veldig positivt bekjentskap. Trivelig sted, kompakt og med en hyggelig bar. De var også arrangør for en sjakkturnering hvor Magnus Carlsen deltok. Kan absolutt anbefale et besøk her, fra flyplassen tar det ca 40 minutter og som sagt her kan man også kjøpe sin egen tønne i mindre størrelser som kanskje gjør det lettere å få drømmen til å gå i oppfyllelse.

Vel hjemme så var det bare å pakke ut koffertene og studere årets fangst.

En av stedene vi ikke har vært er Skye og det blir muligens neste års tur. Ellers så er det beste med Skottland at det er så mange steder å besøk og så mange steder vi vil reise til igjen og igjen. Høyt oppe på lista er et gjensyn med Islay og Speyside må også besøkes med jevne mellomrom.

Vi gleder oss til Ben Riach-tapningen og til nye opplevelser med gode venner:)

Slàinte

Malt Whisky Norefjell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *