Norske whiskyentusiaster samlet

Den gylne drikk har fått sitt norske forbund. 16 klubber samlet og stiftet Norsk whiskyforbund i Larvik i Vestfold nylig. Forbundet er i dialog med ytterligere 14 klubber som vurder å bli med.

Forbundet skal være en samlingspunkt, en døråpner og en inspirator for de mange små og store whiskyklubber i hele Norge. Forbundets nyvalgte leder, Øyvind Rygh fra Nøtterøy, sier at det nasjonale forbundet skal være åpen for alle som har et positivt forhold til whisky i alle dens fasetter: «Mange whiskyklubber har strenge kriterier og er smale i sitt syn på whisky. Innen forbundet er vi åpne for alle typer whisky og whiskykulturer fra ulike land, ikke bare single malts fra Skottland. Hos oss er alle klubber velkommen, medlemmene er unge, eldre, connesiours og uerfarne.»

100
Jørn-Inge Jakobsen, Bjørn Rasen, Øyvind Rygh, Thomas Øhrbom, Arild B. Myhre.

Norsk whiskyforbund inngår et samarbeid med den skotske produsenten Adelphi. Samarbeidet innebærer smaksforedrag for medlemmene, egne tapninger for forbundet, stipend for studietur hos Aldelphis nye destilleri på vestkysten av Skottland, samt koordinere turneer for å bringe skotske whiskyambassadører ut til de mange norske klubbene. Norsk whiskyforbund vil holde sin første års kongress til høsten, trolig i tilknytning til en whiskyfestival.

«Vi ønsker initiativet velkommen. Dette bidrar til å gjøre whiskykulturen mer kjent,» sier Nils Johannesen fra Daracha, Adelphis norske avdeling.
Klubbene som har gått inn i forbundet teller fra 4 til 50 medlemmer. Flere av disse får nå et felles forum å diskutere reiser til destillerier, ulike tapninger og hva som kan gjøre deres klubb bedre.

«Vi vil gi tilbud som øker klubbenes og medlemmenes kunnskap om whiskykulturen og bidra til økt kontakt mellom de mange, fargerike klubbene. De to dagene i Larvik tilsier at vi fyller et behov,» sier Rygh.

Kontaktperson:
Bjørn Rasen, telefon 992 90 550

Styret i Norsk whiskyforbund. F.v. Jørn-Inge Jakobsen (Kristiansand), Bjørn Rasen (Stavanger), Øyvind Rygh (Nøtterøy), Thomas Øhrbom (Sandefjord) og Arild Myhre (Stokke).

One thought on “Norske whiskyentusiaster samlet”

  1. Eksisterer klubben fortsatt? Kan noen hos dere hjelpe meg med verdien på to gamle wiskyflasker som jeg arvet av min mor. Vihar hatt dem i ca 30 år nå. Det gjelder en flaske med Jhonnie Walker black Labele Extra 12 spesiale. Den andre er en Chivas Regal 12 år.
    Takknemlig for hjelp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *